Zwitserse Postbus 1951

  • Merk: FBW
  • Model: AN40
  • Bouwjaar: 1951
  • Aantal personen: 30

De FBW bus uit 1951 is tot vorig jaar in gebruik geweest voor het vervoeren van gasten voor trouwerijen, daarvoor heeft deze bus dienst gedaan als postbus in de Zwitserse bergen. De bus bracht de post rond bij de mensen die in de bergen leefden en bood hen ook de mogelijkheid om in te stappen en mee naar het dorp te rijden. In de winter kreeg de bus er nog een andere taak bij, het sneeuwvrij houden van de route de berg op, hierbij werd hij voorzien van een sneeuwschuif.

De bus bevindt zich zowel technisch als optisch in goede staat. De bus zit mooi in een crème laklaag met blauwe details. Ook aan de binnenkant ziet de bus er keurig uit, hij is voorzien van banken die oorspronkelijk uit een Engelse dubbeldekker kwamen maar ook in deze postbus volledig tot hun recht komen. Er zit een personenvervoer vergunning op deze bus, de bus is goedgekeurd voor het vervoer van 30 personen buiten de chauffeur.

De motor van de bus loopt mooi en slaat direct aan bij starten. De bus is voorzien van een versnellingsbak met hoge en lage giering welke hij in de bergen nodig had, maar in Nederland voldoet de hoge giering om in rond te rijden. Wanneer in de hoge giering gereden wordt heeft de bus 4 versnellingen. Deze bus kan goed met het verkeer meekomen een kan 80km/h rijden.

Voor meer informatie neem contact op of kom vrijblijvend kijken.